IZVEŠTAJ ŠKOLE
NEVOLJNIH POKRETA

Škola Društva mladih neurologa Srbije

Naziv Škole: “Škola nevoljnih pokreta”
Rukovodilac Škole: akademik Vladimir S. Kostić
Datum održavanja: 14 - 15.10.2022.
Mesto održavanja: Velika terasa, Palić, Srbija

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je tokom 14. i 15. oktobra na Paliću održana jubilarna deseta Škola mladih neurologa u organizaciji Društva neurologa Srbije. Rukovodilac Škole je bio akademik Vladimir Kostić, a tema poremećaji nevoljnih pokreta.

Ponosni smo što danas možemo reći da Škola mladih neurologa Srbije predstavlja visoko edukativni stručni skup koji je u potpunosti položio ispit vremena i u proteklih deset godina postao sinonim za izgradnju zajednice vrhunskih budućih stručnjaka.

Kao i svake godine sama struktura Škole je ostala ista - dva dana programa, 7 sesija, 19 predavača, 49 mladih lekara uključenih u panel diskusije i prikaze kliničkih slučajeva i 233 polaznika obeležila su jubilarnu desetu Školu.

Uvodnu reč održali su prof dr Ranko Raičević, akademik prof. dr Vladimir Kostić i prof. dr Dragoslav Sokić. Program Škole je započet predavanjem akademika Vladimira Kostića i prof. dr Tatjane Pekmezović, a zatim su usledile sesije Tremor, Distonije, Horea i Mioklonus. Drugog dana programa održane su dobro poznate panel diskuje u kojima su mladi specijalizanti i klinički lekari rešavali kliničke vinjete i učestvovali u diskusiji o prikazanim slučajevima, a prethodile su im sesije o Tikovima, stereotipijama, manirizmima, Drugim nevoljnim pokretima i Funkcionalnim nevoljnim pokretima. Sve sesije praćene su zanimljivim prikazima kliničkih slučajeva koje su mladi lekari pripremali uz pomoć svojih mentora.

Posebno ističemo da smo ove godine, po uzoru na vodeću European Academy of Neurology organizovali po prvi put aktivno učesće svih polaznika glasanjem pomoću QR koda.

Stručno-edukativni deo programa i ove godine ispraćen je bogatim društvenim aktivnostima, večerom i muzičkim programom u Salašu Zvonko Bogdan, kao i svečanim ručkom u Vili Viktorija.

Školi su prisustvovali gosti iz Prištine, Kosovske Mitrovice, Tuzle, Foče, Mostara i Sarajeva, Banja Luke, Skoplja i iz svih gradova Srbije. Polovini učesnika je ovo bila prva Škola mladih neurologa koju su pohađali, te smo time započeli novi ciklus!

Tokom Škole prikazan je film sa osvrtom na dosadašnje Škole čijim su rukovodiocima dodeljene zahvalnice, a sav edukativni materijal u vidu video prezentacija nalazi se na sajtu Društva neurologa Srbije.

Posebno se zahvaljujemo tehničkim organizatorima Škole, agenciji Nova Nika, kao i svim farmaceutskim kućama koje su podržale organizaciju ove manifestacije - Actavis Teva, Bayer Health Care, Goodwill, Hemofarm, Krka, Medis, Merck, Novartis, Pharma Swiss, Richter Gedeon, Sanofi Genzyme, Viatris, Worwag Pharma.

10. škola Društva mladih neurologa Srbije

Prezentacija
Škole nevoljnih pokreta

Web prezentacija Škole
uz autorizaciju
na sledećem linku

PREZENTACIJA ŠKOLE

Program
Škole nevoljnih pokreta

Program Škole
na sledećem linku

PROGRAM ŠKOLE