Nacionalno udruženje za moždani udar Srbije

Društvo neurologa Srbije

Nacionalno udruženje za moždani udar Srbije

Drage kolege,
Prošlo je skoro godinu dana od kako je na ovom sajtu objavljena informacija o osnivanju Nacionalnog udruženja za moždani udar. Nažalost, ubrzo potom, stigla nam je epidemija, te su potonjim uvođenjem vanrednog stanja i sve planirane aktivnosti odložene ili otkazane.

Umesto izveštaja o aktivnostima, iza nas je godinu dana bobre sa Covid-19 pandemijom. Umesto razvijanja strategije za poboljšanje uslova za borbu protiv moždanog udara, mi smo se razvrstali u crvene, narandžaste, zelene i Bog zna kakvih još boja, kolone. Nadam se da ste vi i vaši najmiliji uspešno prebrodili sve što je tim povodom bilo problematično i da ćete isto tako uspešno nastaviti da savladavate nove covid-probleme sa kojima ćemo se sigurno susretati.

Ipak, prethodni period smo uspeli iskoristiti da odradimo administrativni deo i konačno registrujemo Nacionalno udruženje za moždani udar Srbije. Zbog okolnosti i osnivačka skupština nije mogla biti održana na način kako je planirano. U svakom slučaju, angažovanjem predsednika Društva neurologa Srbije, prof. dr Ranka Raičevića, prof. dr Dejane Jovanović i moje malenkosti, uspeli smo da osnujemo Udruženje. Udruženje će funkcionisati pod okriljem DNS, koje je i osnivač Udruženja.

U prilogu su Zapisnik sa osnivačke skupštine, Osnivački akt i Statut Udruženja. Za početak je planirano formiranje Upravnog odbora Udruženja, kao bi definisali kratkoročne i dugoročne ciljeve. Na osnovu prethodnih dogovora predložen je sastav Upravnog odbora (predlog od ranije: Doc. dr Željko Živanović, KC Vojvodine, predsednik Udruženja; Prof. dr Dejana Jovanović, KC Srbije, potpredsednik Udruženja; Prof. dr Ranko Raičević, Vojnomedicinska Akademija; Doc. dr Tanja Bošković Matić, KC Kragujevac; doc. dr Biljana Živadinović, Niš; Prim. dr sci med Marjana Savićević Vukićević, Spec. bolnica za CVB „Sveti Sava“; Doc. dr Milija Mijajlović, KC Srbije; dr Ivan Milojević, OB Ćuprija).

Ovim putem bih želeo da pozovem sve koji su zainteresovani, a u svakodnevnom radu su angažovani u zbrinjavanju pacijenata obolelih od moždanog udara, da se učlane u Nacionalno udruženje za moždani udar Srbije putem sledežeg linka.

On-line prijava

Članarina je besplatna za sve neurologe, članove DNS.

U nadi da ćemo se ukoro videti i zajedno planirati i raditi na unapređenju tretmana moždanog udara u Srbiji, srdačno vas pozdravljam!

Doc. dr Željko Živanović
zastupnik Udruženja

Dokumentacija

On-line prijava za članstvo u NUMUS

Članarina je besplatna za sve neurologe, članove DNS.

ON-LINE PRIJAVA

Statut NUMUS

Nacionalno udruženje za moždani udar Srbije, na sednici održanoj u sedištu Udruženja, na adresi: Novi Sad, ul. Hajduk Veljka br. 1; dana 18.11.2020. godine ,usvojila je:

STATUT

Osnivačka skupština NUMUS

Zapisnik sa osnivačke skuštine Nasionalnog udruženja za moždani udar Srbije:

ZAPISNIK

Odluka o imenovanju zastupnika Udruženja:

ODLUKA

Na sednici održanoj u sedištu Udruženja usvojen je sledeći:

OSNIVAČKI AKT