Društvo mladih neurologa Srbije

Društvo mladih neurologa Srbije je snažna organizacija koja deluje unutar Društva neurologa Srbije i okuplja mlade neurologe - specijaliste neurologije mlađe od 40 godina, volontere na odeljenju neurologije, kliničke lekare, istraživače i specijalizante.

Zašto postati član DMNS?

Društvo mladih neurologa Srbije nudi bolju informisanost članstva, aktivno učešće u koncipiranju budućih aktivnosti, organizacije sastanaka i edukativnih aktivnosti prema interesovanju regiona uz pomoć iskusnih neurologa, eksperata Društva neurologa Srbije, nadalje razne pogodnosti pri nabavljanju osnovnih sredstava za rad, literature i bolju pristupačnost velikom broju edukacija. Zajednički rad svih mladih i budućih neurologa Srbije, razmena znanja, veština i iskustava vodi unapređenju neurološke prakse i zadovoljstvu naših pacijenata.

Društvo mladih neurologa je konstituisalo elektronski časopis "Neurovesti", koji se objavljuje na mesečnom nivou i štampani časopis "Sinapsa", koji se objavljuje dva puta godišnje u vidu dvobroja. Nadalje, konstituisan je fond za usavršavanje „Dr Laza K. Lazarević“ koji je namenjena članovima DMNS koji žele da se profesionalno usavršavaju i steknu nova iskustva radeći na neurološkim odeljenjima eminentnih zdravstvenih centara u Evropi.

S druge strane Društvo neurologa Srbije je u prioritete svog delovanja uvrstilo edukaciju za mlade neurologe kroz praktičan rad i na teritoriji Srbije. Imajući u vidu raznolikost u tehničkoj opremljenosti i kadrovskim potencijalima neuroloških institucija i odeljenja u našoj državi, a u cilju što ujednačenijeg edukacionog progresa, Društvo neurologa Srbije otpočelo je program „Odeljenje na odeljenje“. Ovim programom, ekvivalentno sličnih programima Evropske federacije neuroloških društava (Department to Department), mladim neurolozima koji rade u sredinama čiji su resursi niži od prosečnih u Republici Srbiji, pružena je mogućnost podele iskustva u radu u drugim, tehnološki naprednijim centrima.

Kako postati član DMNS?

Pročitajte uslove, popunite našu online prijavu, a mi ćemo Vas ubrzo kontaktirati.

Učlanite se u DNS

Zajedno gradimo budućnost. Postanite član Društva neurologa Srbije